Blanca Fernandez Ochoa ble nummer tre i kvinnenes slalåm i OL i Albertville i 1992. Foto: Dieter Endlicher / AP / NTB scanpix
Blanca Fernandez Ochoa ble nummer tre i kvinnenes slalåm i OL i Albertville i 1992. Foto: Dieter Endlicher / AP / NTB scanpix Vis mer

OL

Spansk OL-medaljør funnet død

Blanca Fernandez Ochoa vant OL-bronse i slalåm i Albertville i 1992. Onsdag ble hun funnet død etter å ha vært savnet i en drøy uke.

Publisert

Den tidligere alpinisten fra Spania ble 56 år gammel. Dødsårsaken er foreløpig ikke kjent.

Ochoa ble funnet i fjellkjeden Sierra de Guadarrama nord for Madrid. Ifølge familien skulle hun tilbringe fem dager i fjellene. Myndighetene ble kontaktet da hun ikke returnerte i tide. Politiet, søkehunder og frivillige bidro i søket etter 56-åringen.

En rekke spanske politikere og idrettsprofiler har sendt sine kondolanser etter at dødsfallet ble kjent. Statsminister Pedro Sanchez var blant dem.

Ochoa er til nå den eneste spanske kvinnen med medalje i vinter-OL.

56-åringens bronse i 1992 var Spanias andre og til nå siste i alpint i OL. Den første tok broren Francisco Fernandez Ochoa da han tok gull i slalåm i Sapporo-OL i 1972.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.