OL

Spansk OL-medaljør funnet død

Blanca Fernandez Ochoa vant OL-bronse i slalåm i Albertville i 1992. Onsdag ble hun funnet død etter å ha vært savnet i en drøy uke.

Blanca Fernandez Ochoa ble nummer tre i kvinnenes slalåm i OL i Albertville i 1992. Foto: Dieter Endlicher / AP / NTB scanpix
Blanca Fernandez Ochoa ble nummer tre i kvinnenes slalåm i OL i Albertville i 1992. Foto: Dieter Endlicher / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Den tidligere alpinisten fra Spania ble 56 år gammel. Dødsårsaken er foreløpig ikke kjent.

Ochoa ble funnet i fjellkjeden Sierra de Guadarrama nord for Madrid. Ifølge familien skulle hun tilbringe fem dager i fjellene. Myndighetene ble kontaktet da hun ikke returnerte i tide. Politiet, søkehunder og frivillige bidro i søket etter 56-åringen.

En rekke spanske politikere og idrettsprofiler har sendt sine kondolanser etter at dødsfallet ble kjent. Statsminister Pedro Sanchez var blant dem.

Ochoa er til nå den eneste spanske kvinnen med medalje i vinter-OL.

56-åringens bronse i 1992 var Spanias andre og til nå siste i alpint i OL. Den første tok broren Francisco Fernandez Ochoa da han tok gull i slalåm i Sapporo-OL i 1972.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer