Spanias statsminister forbyr folk å forlate hjemmet – unntak for jobb og mathandel

Spania erklærer krisetilstand og følger Italias eksempel med å stenge ned nesten hele landet i kampen mot koronaviruset, som nå har krevd 183 liv i landet.

Folk nyter sola i Retiro-parken i Madrid lørdag. Statsminister Pedro Sanchez sier at regjeringen vil erklære en to uker lang krisetilstand. Det vil gi myndighetene omfattende fullmakter, som inkluderer mobilisering av hæren, i kampen mot koronaviruset. Foto: AP / NTB scanpix
Folk nyter sola i Retiro-parken i Madrid lørdag. Statsminister Pedro Sanchez sier at regjeringen vil erklære en to uker lang krisetilstand. Det vil gi myndighetene omfattende fullmakter, som inkluderer mobilisering av hæren, i kampen mot koronaviruset. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Regjeringen legger strenge begrensninger på bevegelsene til landets 46 millioner innbyggere, bekreftet statsminister Pedro Sánchez i en TV-sendt tale til nasjonen lørdag kveld.

Militæret står klar til å gripe inn om det trengs i kampen mot smittespredning, sa den sosialdemokratiske statsministeren.

Folk vil bare få lov til å forlate hjemmene sine for å kjøpe mat og medisiner, reise til jobben, besøke sykehus og banker, eller foreta reiser knyttet til omsorg for barn eller eldre.

Stengte skoler

Fly som var på vei til Spania, snudde da de første meldingene om den forestående nedstengningen kom tidligere lørdag.

På ett døgn er 1.500 nye smittede og over 60 dødsfall registrert i Spania. Det totale antallet påviste smittetilfeller er over 5.750, halvparten av dem i hovedstaden Madrid.

Med umiddelbar virkning skal Spania også stenge alle skoler, universiteter, restauranter, barer og hoteller, samt butikker med ikke-nødvendige varer. Lokale myndigheter i flere regioner har allerede innført lignende tiltak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer