Spania og Portugal koker i ny hetebølge

Gradestokken er på vei over 40 grader i store deler av Spania og Portugal når den iberiske halvøya rammes av den andre hetebølgen på mindre enn en måned.

Det var folksomt på Carcavelos-stranda utenfor Lisboa i Portugal i forrige uke. Den nye hetebølgen har potensial til å bli eksepsjonell og kan vare i ni eller ti dager, ifølge meteorologer i nabolandet Spania. Foto: Armando Franca / AP / NTB.
Det var folksomt på Carcavelos-stranda utenfor Lisboa i Portugal i forrige uke. Den nye hetebølgen har potensial til å bli eksepsjonell og kan vare i ni eller ti dager, ifølge meteorologer i nabolandet Spania. Foto: Armando Franca / AP / NTB. Vis mer
Publisert

Meteorologene sa at temperaturen mandag ville komme opp i 42 grader i Extremadura i det sørøstlige Spania og 41 grader i Andalucia i sør.

I Evora i Portugal kunne gradestokken komme opp i 44 grader, mens i det normalt kjøligere Galicia i Nordvest-Spania var det ventet 35 grader.

Talsmann Ruben del Campo i det spanske meteorologiske instituttet AEMET sier at hetebølgen har potensial til å bli eksepsjonell og ventelig vil vare i ni eller ti dager. Da blir den en av de tre lengste siden 1975, sier han.

Også i juni ble Spania rammet av en hetebølge med temperaturer over 40 grader.

Hetebølger er blitt stadig vanligere på grunn av klimaendringene, ifølge forskerne, og de ventes å bli mer intense.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer