Spania gjeninnfører smitterestriksjoner flere steder

Portforbud og andre smitteverntiltak gjeninnføres i deler av Spania i et forsøk på å stanse deltasmitten i landet, spesielt blant uvaksinerte unge.

Smitten øker dramatisk i den spanske regionen Catalonia. Nå ber lokale myndigheter om tillatelse til å gjeninnføre portforbud om natten i de hardest rammede byene, deriblant Barcelona. Foto: Felipe Dana / AP / NTB
Smitten øker dramatisk i den spanske regionen Catalonia. Nå ber lokale myndigheter om tillatelse til å gjeninnføre portforbud om natten i de hardest rammede byene, deriblant Barcelona. Foto: Felipe Dana / AP / NTB Vis mer
Publisert

Det ventes at den nordøstlige regionen Catalonia onsdag vil be spanske domstoler om tillatelse til å innføre et portforbud om natten i byene hardest rammet av deltaviruset, inkludert feriefavoritten Barcelona.

De følger i fotsporet til naboregionen Valencia, som allerede har fått grønt lys for å gjeninnføre portforbud 32 steder.

Det har blitt påvist nærmere 80.000 smittetilfeller i Catalonia, en region med rundt 7.7 millioner mennesker, de siste to ukene. Smitten er spesielt høy blant personer i 20-årene.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer