SpaceX planlegger oppskyting av rekord-rakett på mandag

SpaceX planlegger å gjennomføre den første testflygningen av Starship-raketten, den største og kraftigste raketten som noensinne er bygget, allerede på mandag.

Et udatert bilde viser Starship-raketten på utskytingsstedet i Boca Chica i Texas. Dersom alt går etter planen, skal raketten skytes opp for sin første testflygning på mandag. Foto: SpaceX via AP / NTB
Et udatert bilde viser Starship-raketten på utskytingsstedet i Boca Chica i Texas. Dersom alt går etter planen, skal raketten skytes opp for sin første testflygning på mandag. Foto: SpaceX via AP / NTB Vis mer
Publisert

Det er klart etter at den amerikanske romfartsmyndigheten FAA har gitt SpaceX klarsignal til testoppskyting.

Oppskytingen er satt til mandag klokka 14 norsk tid. Dersom det ikke går, er det planlagt nye forsøk senere i uken.

SpaceX er romorganisasjonen til Elon Musk, og planen er at Starship-raketten skal brukes til USAs neste måneferd. Senere skal den sende til Mars, dersom alt går som planlagt.

Raketten har allerede blitt testet i flere varianter de siste årene, men enn så lenge ikke i sin helhet. Starship og bæreraketten Super Heavy danner sammen en ekvipasje som er 120 meter lang.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer