Sp-ordfører ber partiet vurdere regjeringsexit

Hvis Sp gjør det like dårlig i høstens kommune- og fylkestingsvalg som meningsmålingene tyder på, så må partiet vurdere å trekke seg fra regjeringen, mener Sp-ordfører.

Partileder Trygve Slagsvold Vedum og parlamentarisk leder Marit Arnstad i Senterpartiet sliter fortsatt med oppslutningen. Det viser en fersk partimåling.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Foto: NTB
Partileder Trygve Slagsvold Vedum og parlamentarisk leder Marit Arnstad i Senterpartiet sliter fortsatt med oppslutningen. Det viser en fersk partimåling.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Foto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Fallet er på 1,6 prosentpoeng fra forrige måling i juli. Partiet har ikke vært lavere på de to avisenes fellesmåling siden januar.

– Det synes vi selvsagt er et for dårlig tall, som vi må løfte oss fra, sier parlamentarisk leder Marit Arnstad til Klassekampen.

Partimålingen er den første som er gjort etter at Sp-statsråd Ola Borten Moe måtte gå av som minister. Resultatet er også langt fra det partiet oppnådde i forrige valg, stortingsvalget i 2021, der de endte på 13,5 prosents oppslutning.

Regjeringspartner Arbeiderpartiet går fram med 0,3 prosentpoeng og ender på 18,8 prosents oppslutning, mens SV noterer seg for 9,1 prosent – fram 1,1 prosentpoeng.

Høyre går fram med 1,3 prosentpoeng og er landets soleklart største parti med en oppslutning på 31,8 prosent.

Resultatene for de øvrige partiene (med endringene fra julimålingen i parentes):

Rødt 5,6 (-0,2), MDG 3,8 (+1,0), KrF 4,3 (+1,2), Venstre 4,8 (-0,9), Frp 12,2 (-1,6), Andre 4,7 (-0,7). Målingen er utført av Norfakta for Klassekampen og Nationen. Feilmarginene ligger mellom 1,2 og 2,9 prosentpoeng.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer