Sp: – Politiets responstid beviser at politireformen er en fiasko

Politiets responstid har økt siden nærpolitireformen ble innført i 2016. Senterpartiet mener det beviser at reformen er en fiasko.

Politiets responstid har økt siden nærpolitireformen ble innført i 2016, viser nye tall. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Politiets responstid har økt siden nærpolitireformen ble innført i 2016, viser nye tall. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I første tertial rykket politiet ut på 5707 hasteoppdrag, men ifølge nye tall sliter politiet med å oppfylle sine egne nasjonale krav til responstid, med unntak av byer med over 20.000 innbyggere.

Responstiden er tiden det tar fra politiet mottar melding om en hendelse til første politienhet er på stedet.

Politiets tall for responstid fra januar og ut mars viser at politiet nådde målet om å være framme på stedet innen 11 minutter i 80 prosent av oppdragene. For tettsteder under 20.000 innbyggere er ikke tallene like lystig lesning:

* I tettsteder med mellom 2.000 og 19.999 innbyggere var politiet framme etter 20 minutter i 80 prosent av tilfellene. Det er ett minutt mer enn målet på 19 minutter.

* I tettsteder med under 2.000 innbyggere og øvrige områder kom politiet fram innen 32 minutter i 80 prosent av oppdragene. Her var målet 30 minutter.

– Fiasko

I 2016, året etter at politireformen ble innført, var responstiden 11 minutter i de største byene, 19 minutter i tettsteder med mellom 2.000 og 19.999 innbyggere og 29 minutter i tettsteder under 2.000 innbyggere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer