Sveriges skiskyttertrener Wolfgang Pichler er sliten og gir seg i jobben snart. Foto: Andreas Hillergren, TT / NTB scanpix
Sveriges skiskyttertrener Wolfgang Pichler er sliten og gir seg i jobben snart. Foto: Andreas Hillergren, TT / NTB scanpix Vis mer

Søvnløs Pichler orker ikke mer, blir pensjonist etter skiskytter-VM

Sveriges skiskyttertrener Wolfgang Pichler (64) er utslitt etter press og frykt for syke utøvere. Han gleder seg til å slutte i jobben.

Publisert

– Jeg har det ikke bra og sliter med å sove. Uroen over at noen av utøverne er syke eller kan bli syke gjør meg søvnløs, sier han til avisen Expressen.

– Det er ikke aktuelt å bli hovedtrener igjen. Den beslutningen er definitivt tatt, men en eller annen rolle inne skiskytingen kan det kanskje bli.

Pichler har vært topptrener i 31 år. Han hadde blant annet bra suksess med sine svenske elever i fjorårets OL i Sør-Korea.

– De fire siste årene har jeg hatt ansvaret for 14 løpere og kjent uro for alle sammen. Det har tatt hardt på meg, sier Pichler.

Søndag så han at Sverige kastet bort et trygt gull da Mona Brorsson skjøt vekk VM-tittelen på hjemmebane i jaktstarten.

Pichler gir seg som svensk skiskyttersjef om noen få uker. Etter det skal han blant annet jobbe med å gi eldre mennesker i hjembyen Ruhpolding en bedre hverdag.

– Skiskyting og all annen sport er show. Det finnes ting i livet som er viktigere, og det skal jeg forsøke og bidra med nå når jeg bli pensjonist.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.