South Carolina åpner for henrettelse ved skyting

Senatet i den amerikanske delstaten South Carolina har stemt for å innføre skyting som lovlig henrettelsesmetode dersom det ikke er mulig å bruke giftsprøyte.

Senatorer fra begge partiene, blant dem demokraten Dick Harpootlian, argumenterte for å tillate henrettelse ved skyting. Harpootlian tror foreløpig ikke det er realistisk på avskaffe dødsstraff i South Carolina. Foto: Jeffrey Collins / AP / NTB
Senatorer fra begge partiene, blant dem demokraten Dick Harpootlian, argumenterte for å tillate henrettelse ved skyting. Harpootlian tror foreløpig ikke det er realistisk på avskaffe dødsstraff i South Carolina. Foto: Jeffrey Collins / AP / NTB Vis mer
Publisert

Med 32 mot 11 stemmer vedtok senatet i delstaten tirsdag å tillate skyting i tillegg til elektrisk stol som alternativ metode for å fullbyrde dødsdommer. South Carolina blir den fjerde delstaten der henrettelser kan skje ved skyting.

Det nye vedtaket åpner for at en ti år lang periode uten henrettelser går mot slutten. South Carolina kan for tiden ikke henrette noen fordi de ikke har medikamentene som brukes til giftsprøyten, og de har heller ikke klart å skaffe flere.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer