Annonse

Sossen Krohg er død

Skuespiller Sossen Krohg er død, 92 år gammel.


Det opplyser familien til NRK.

– Hun har levd et flott liv og opplevd mye bra. Hun var veldig fornøyd, men var svak en stund og var klar over at det gikk den veien, sier Sossens sønn Frode Krohg til NRK.

Sossen Finne Anker Krohg var født 18. desember 1923 i Kristiania. Hun er de siste årene kanskje mest kjent som Astrid Anker-Hansen i TV 2s såpeserie Hotel Cæsar.

Hun ble ansatt ved Det norske teatrets teaterskole etter at hun tok eksamen i 1946. Hun ble senere ansatt ved Folketeateret, hvor hun var fram til 1960.


Hun var med på oppstarten av Club 7 i Oslo i 1966. Hun var ansatt der fram til 1985.


Krohg har blant annet spilt Anitra i «Peer Gynt» og Irma i «Den gale fra Chaillot».


Hun har også hatt flere roller i norske filmer etter debuten i «Døden er et kjærtegn» i 1949.


Under TV-bransjens prisutdeling Gullruten i 2010, ble Sossen Krohg tildelt hedersprisen sammen med skuespiller Anette Hoff.
Skuespilleren, forfatteren og dramatikeren Sossen Krohg. «Hun var en nattens dronning for alle dem som gikk til felts mot konvensjoner», skrev forfatter Hugo Lauritz Jenssen i den nye biografien. Den siste tiden bodde hun på et sykehjem i Oslo. «Jeg har det så herlig her», rapporterte Sossen Krohg fra sitt lille værelse.

FOTO: Jan Tomas Espedal / Aftenposten / NTB Scanpix

De siste årene var Sossen Krohg særlig kjent for rollen som Astrid Anker-Hansen i Hotell Cæsar. FOTO: Marit Hommedal / NTB Scanpix


Legg til sol_no på SnapChat