Sørkoreansk etterretning mener Hamas kan ha brukt nordkoreanske våpen

Sørkoreansk etterretning mener Hamas kan ha brukt nordkoreanske rakettdrevne granater mot Israel, noe en amerikansk nyhetskanal også har meldt.

Nord-Koreas leder Kim Jong Un avbildet under en tale han holdt i romjulen. Foto: Korean Central News Agency/Korea News Service via AP, File.
Nord-Koreas leder Kim Jong Un avbildet under en tale han holdt i romjulen. Foto: Korean Central News Agency/Korea News Service via AP, File. Vis mer
Publisert

Voice of America (VOA) publiserte fredag et bilde av det som oppgis å være en del fra en F7-granatkaster produsert i Nord-Korea, og som angivelig skal ha blitt brukt av Hamas. Antakelsen er at våpnene i første omgang er levert til Iran, som så har levert disse videre til den palestinske gruppen.

Mandag melder det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap at sørkoreansk etterretning støtter vurderingen som ble publisert i VOA. Etterretningsbyrået har dessuten offentliggjort et nytt bilde av det som skal være del av en nordkoreansk rakett.

– Men det er for tiden vanskelig å skaffe slike bevis som følge av behovet for å beskytte kilder og med tanke på diplomatiske forbindelser, opplyser etterretningsbyrået.

Nord-Korea har tidligere avvist spekulasjonene som grunnløse og anklaget USA for å fabrikkere informasjon for å rette falske anklager mot landet.

(©NTB)