Søreide: – Svært krevende situasjon i Afghanistan

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) sier at hun er bekymret for situasjonen i Afghanistan og at Norge har fokus på sikkerheten til ambassadeansatte.

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide på et pressemøte om situasjonen i Afghanistan tidligere denne uken. Foto: Berit Roald / NTB / POOL
Utenriksminister Ine Eriksen Søreide på et pressemøte om situasjonen i Afghanistan tidligere denne uken. Foto: Berit Roald / NTB / POOL Vis mer
Publisert

– Situasjonen i Afghanistan er svært krevende og uoversiktlig. Vi har nå fullt fokus på sikkerheten til våre ansatte, våre lokalt ansatte afghanere og deres familier. Det har høyeste prioritet, sier Søreide.

– Den politiske situasjonen i Afghanistan er nå uoversiktlig. Jeg er i tett kontakt med andre utenriksministre om situasjonen, og vi arbeider langs mange spor, legger hun til.

Norge har vedtatt å evakuere ambassaden i Kabul.

– Jeg er veldig bekymret over det høye voldsnivået som en følge av Talibans militære offensiv. Partene må avstå fra vold mot sivilbefolkningen, sier Søreide.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer