Søreide: - Dypt bekymret for utviklingen i Colombia

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) er dypt bekymret for utviklingen i Colombia, og ber om at volden tar slutt og at menneskerettsbrudd etterforskes.

Oslo 20210518. Utenriksminister Ine Eriksen Søreide etter at statsminister Erna Solberg redegjorde  for Norges avslutning av operasjonen i Afghanistan i Stortinget tirsdag..Foto: Terje Pedersen / NTB
Oslo 20210518. Utenriksminister Ine Eriksen Søreide etter at statsminister Erna Solberg redegjorde for Norges avslutning av operasjonen i Afghanistan i Stortinget tirsdag..Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det siste døgnet har det vært minst ti nye dødsfall i forbindelse med demonstrasjonene i Colombias nest største by, Cali.

– Norge er dypt bekymret for den voldelige utviklingen og ytterligere tap av menneskeliv i Cali. Vi stiller oss bak FNs oppfordring til fornyet dialog. Vold og vandalisme må ta slutt. Alle menneskerettighetsbrudd må etterforskes og straffeforfølges, sier Søreide i en uttalelse.

Ifølge Human Rights Watch (HRW) har over 60 mennesker mistet livet i demonstrasjonene, som har rast i flere uker.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer