Sørafrikansk virusvariant i praksis utryddet i Norge

Reisende tok med seg den sørafrikanske virusmutasjonen til Norge minst 20 ganger, men nå er den i praksis utryddet og slått ned i Norge, ifølge FHI.

4.100 smitteprøver har vært analysert de siste to ukene. Bare 0,27 prosent av tilfellene utgjorde den sørafrikanske varianten. Foto: Jil Yngland / NTB
4.100 smitteprøver har vært analysert de siste to ukene. Bare 0,27 prosent av tilfellene utgjorde den sørafrikanske varianten. Foto: Jil Yngland / NTB Vis mer
Publisert

I siste ukesrapport konkluderer FHI med at det «kan tyde på at smittekjeden til denne virusvarianten er brutt i Norge». Varianten har utløst utbrudd en rekke steder i landet. 769 har fått påvist smitte, skriver Aftenposten.

I uke 17 ble det bare oppdaget to tilfeller av den sørafrikanske varianten i hele Norge. Ett tilfelle ble påvist i Oslo, som bare har fem tilfeller de siste tre ukene. Ett tilfelle er fra Troms og Finnmark.

4.100 smitteprøver har vært analysert de siste to ukene. Bare 0,27 prosent av tilfellene utgjorde den sørafrikanske varianten.

I flere andre land er mutasjonen fortsatt på fremmarsj. I India har den spilt en sentral rolle i den pågående smittebølgen. Den sørafrikanske varianten ser ut til å redusere effekten til vaksinene, viser flere undersøkelser.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer