Sør-Koreas innenriksminister stilles for riksrett etter halloweentragedien

Med klar margin stemte Sør-Koreas nasjonalforsamling onsdag for å stille landets innenriksminister Lee Sang-min stilles for riksrett.

Innenriksminister Lee Sang-min vil ikke gå av, men Sør-Koreas nasjonalforsamling vil at han skal gå. Foto: Kim Seung-doo / Yonhap via AP / NTB
Innenriksminister Lee Sang-min vil ikke gå av, men Sør-Koreas nasjonalforsamling vil at han skal gå. Foto: Kim Seung-doo / Yonhap via AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Opposisjonen, som har flertallet i parlamentet, vil holde Lee ansvarlig for de ulike tingene som sviktet fra statlig hold under halloweentragedien 30. oktober i fjor.

159 personer omkom og 196 ble skadd da det oppsto massetrengsel og panikk under en feiring i trange gater i hovedstaden Seoul. En 20 år gammel kvinne fra Sandnes var blant de omkomne.

Lee og politiet har fått kraftig kritikk for hvordan de håndterte tragedien, særlig etter at logger fra nødnumrene ble offentliggjort. Disse viste at det kom inn flere anrop som advarte om faren for massetrengsel flere timer før tragedien.

Riksrettsvedtaket sender saken til landets grunnlovsdomstol, som har seks måneder på seg til å avgjøre om Lee skal avsettes permanent. I mellomtiden er innenriksministeren suspendert fra posten.

Innenriksministeren selv ønsker ikke å gå av, og også president Yoon Suk-yeol har uttrykt sin misnøye med vedtaket.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer