Sør-Korea strammer kraftig til rundt Seoul etter smitteøkning

Sør-Korea innfører de strengeste tiltakene i landet til nå i pandemien, etter at smitten i hovedstaden Seoul og området rundt har økt til et nytt toppnivå.

Folk i kø utenfor en teststasjon i Seoul. Den sørkoreanske regjeringen innfører de strengeste smitteverntiltakene til nå i hovedstadsområdet. Smittetallene er på sitt høyeste til nå i pandemien. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB
Folk i kø utenfor en teststasjon i Seoul. Den sørkoreanske regjeringen innfører de strengeste smitteverntiltakene til nå i hovedstadsområdet. Smittetallene er på sitt høyeste til nå i pandemien. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB Vis mer
Publisert

Smittetallene den siste tida har nådd et «maksimalt krisenivå», ifølge statsminister Kim Boo-kyum.

Sør-Korea klarte lenge å holde smittetallene lave, med en befolkning som i stor grad fulgte anbefalinger om sosial distansering og andre regler, men vaksineutrullingen har gått tregt, da landet har fått få doser. Mange av de nye smittetilfellene er hos folk i 20- og 30-årene, som ikke er prioritert i vaksinekøen ennå, ifølge landets helsemyndigheter.

Fredag ble det registrert 1.316 nye smittetilfeller, det høyeste tallet på ett døgn siden pandemien brøt ut. Brorparten av smittetilfellene stammer fra Seoul-regionen, der nesten halvparten av landets befolkning holder til.

De nye reglene, som trer i kraft mandag og vil vare i to uker, forbyr samlinger på mer enn to personer etter klokka 18, samtidig som skoler blir stengt.

Kafeer og restauranter får ta imot et begrenset antall gjester, mens det blir forbudt å spise innendørs etter klokka 22. Barer og nattklubber blir helt stengt, mens demonstrasjoner begrenses til maks én person.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer