Sør-Korea om nordkoreansk oppskyting: - Feilet umiddelbart

Nord-Korea skjøt opp et uidentifisert prosjektil onsdag, men oppskytingen var en fiasko, ifølge sørkoreanske myndigheter.

Nord-Korea skjøt opp et uidentifisert prosjektil onsdag, men oppskytingen endte i fiasko, ifølge sørkoreanske myndigheter. Her ser folk på et TV-program om Nord-Koreas oppskytinger. Bildene på TV-en er arkivbilder. Foto: Lee Jin-man / AP / NTB
Nord-Korea skjøt opp et uidentifisert prosjektil onsdag, men oppskytingen endte i fiasko, ifølge sørkoreanske myndigheter. Her ser folk på et TV-program om Nord-Koreas oppskytinger. Bildene på TV-en er arkivbilder. Foto: Lee Jin-man / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Ifølge den sørkoreanske generalstaben skjedde oppskytingen fra området Sunan i Nord-Koreas hovedstad Pyongyang rundt klokka 9.30 onsdag.

– Det antas at den feilet umiddelbart etter oppskyting, heter det i en uttalelse.

Videre heter det at sørkoreansk og amerikansk etterretning analyserer detaljer fra oppskytingen som angivelig feilet, men det gis ikke flere opplysninger.

Japanske rapporter

Japanske medier siterer ikke navngitte kilder i landets forsvarsdepartement på at Nord-Korea muligens skjøt opp et ballistisk missil.

Departementet har overfor AFP ikke villet bekrefte rapportene, og det har ikke kommet noen advarsel fra landets kystvakt til båter i området, noe som ofte følger nordkoreanske oppskytinger.

Den japanske kringkasteren NHK melder at høytstående personer i regjeringsapparatet møttes ved statsministerens kontor for å diskutere situasjonen.

ICBM?

Meldingen om oppskytingen kommer mens det er mistanke om at Nord-Korea ønsker å gjøre teste et interkontinentalt ballistisk missil (ICBM) som kan frakte atomvåpen, den mest åpenbare provokasjonen siden 2017.

USA og Sør-Korea meldte forrige uke at Nord-Korea testet et ICBM-system i de to siste oppskytingene.

Nord-Korea har lenge jobbet med en ICBM som kan bære flere stridshoder, kalt Hwasong-17. Den ble avduket på en parade i oktober 2020.

Den har aldri blitt tatt i bruk, men USA sa forrige uke at nordkoreanerne nylig hadde testet deler av den, forkledd som en satellitt. Nord-Korea er allerede underlagt harde internasjonale sanksjoner på grunn av atomprogrammet, men USA beskrev testene som en «alvorlig eskalering» og sa at Nord-Korea vil bli straffet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer