Sør-Korea: Nord-Korea har avfyrt rakett fra en ubåt

Nord-Korea har avfyrt en ballistisk rakett mot Japanhavet fra en ubåt, opplyser det sørkoranske forsvaret.

Nord-Koreas leder Kim Jong-un holder tale under en militærparade for å markere 90-årsdagen for den nordkoreanske hæren 25. april. Arkivfoto: Koreas sentrale nyhetsbyrå / AP / NTB
Nord-Koreas leder Kim Jong-un holder tale under en militærparade for å markere 90-årsdagen for den nordkoreanske hæren 25. april. Arkivfoto: Koreas sentrale nyhetsbyrå / AP / NTB Vis mer
Publisert

Også det japanske forsvarsdepartementet har meldt om utskytingen. Den japanske kystvakten ba lørdag alle sine fartøy være på vakt.

Utskytingen skjer kun tre dager etter at Nord-Korea sist gang avfyrte det Japan og Sør-Korea mente vare en ballistisk rakett, noe som skaper bekymring for at landet snart vil gjennomføre en atomtest.

Lørdagens utskyting er trolig den 15. våpentesten Nord-Korea har gjennomført så langt i år.

Til tross for at verdenssamfunnet har innført sanksjoner mot Nord-Korea som følge av landets kjernefysiske våpenprogram, har regimet i Pyongyang fortsatt prøveutskytingen av nye, kraftige våpen i år. Landet har ikke tatt imot USAs tilbud om forhandlinger.

Den seneste utskytingen skjer bare tre dager før Sør-Koreas nyvalgte president Yoon Suk-yeol skal innsettes. Han ønsker en hardere linje overfor Nord-Korea enn sin forgjenger.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer