Sør-Korea: Nord-Korea har avfyrt ballistisk missil

Sør-Koreas forsvar varsler at Nord-Korea har avfyrt et ballistisk missil i havet tirsdag morgen.

Japansk TV meldte tirsdag at Nord-Korea hadde prøveskutt to raketter som landet i havet øst for den koreanske halvøy. Foto: AP / NTB
Japansk TV meldte tirsdag at Nord-Korea hadde prøveskutt to raketter som landet i havet øst for den koreanske halvøy. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

Sør-Korea varslet om oppskytningen i 10-tiden lokal tid. Det skjer etter en rekke prøveoppskytninger de siste ukene.

Missilet ble avfyrt fra marinebasen Sinpo og landet i havet øst for den koreanske halvøya, opplyser forsvaret i Seoul.

Sinpo er en marinebase som blant annet brukes til ubåter. Det er kjent at Nord-Korea er i ferd med å utvikle et ballistisk missil som kan avfyres fra en ubåt.

Oppskytningen skjer mens etterretningstopper fra USA, Sør-Korea og Japan skal samles i Seoul for å diskutere den spente situasjonen mellom nord og sør.

Flere hundre representanter for internasjonale virksomheter og væpnede styrker er også samlet i den sørkoreanske hovedstaden for landets største forsvarsutstilling noensinne.

Det er ventet at Sør-Koreas president vil samle det nasjonale sikkerhetsrådet for å diskutere oppskytningen senere tirsdag.

Atomforhandlingene mellom USA og Nord-Korea har stått i stampe i mer enn to år. Nord-Koreas leder Kim Jong-un har sagt han vil styrke atomprogrammet og det har kommet meldinger om stor aktivitet den siste måneden.

President Joe Bidens spesialutsending til Korea, Sung Kim, skal holde samtaler med allierte i Seoul de kommende dagene, med mål om å få i gang forhandlingene med Nord-Korea igjen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer