Sør-Korea med rødt farevarsel mot hete

Sørkoreanske myndigheter gikk onsdag ut med rødt farevarsel om høye temperaturer for første gang på fire år. Deler av landet sliter i 38 graders varme.

Heten i Sør-Korea gjør av folk kjøler seg som best de kan. Bildet viser en fontene i hovedstaden Seoul. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB
Heten i Sør-Korea gjør av folk kjøler seg som best de kan. Bildet viser en fontene i hovedstaden Seoul. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Den sviende heten har så langt tatt livet av 23 mennesker, mer enn tre ganger så mange som under den varme perioden i fjor, melder brannredningstjenesten.

Innenriks- og sikkerhetsdepartementet opplyser at det tirsdag ble satt varmerekord i byen Yeoju, sør for Seoul, med 38,4 grader. Myndighetene sendte ut rødt farevarsel, det øverste nivået av fire på varslingsskalaen. Dette har ikke skjedd siden 2019.

Det røde farevarselet betyr at det er ventet 35 grader eller høyere i 40 prosent av landets 180 regioner i tre dager eller mer. Det kan også bety at det er ventet 38 grader eller mer i tre eller flere dager i 10 prosent av landet.

Det var onsdag ventet at temperaturen i hovedstaden Seoul ville komme opp i 35 grader.

President Yoon Suk-yeol ba tirsdag myndighetene om å forsterke tiltakene for å hindre flere dødsofre. Dette gjelder særlig dem som arbeider utendørs, eldre og folk som bor i hus uten tilstrekkelig luftkjøling.

(©NTB)

Mer om