Sør-Korea bruker mobildata for å spore nattklubbgjester

Sør-Korea forsøker å finne potensielt koronasmittede nattklubbgjester ved hjelp av mobildata. Hittil er over 100 smittetilfeller knyttet til utesteder i Seoul.

Gater i Seoul desinfiseres. Foto: Im Hwa-young / Yonhap via AP / NTB scanpix
Gater i Seoul desinfiseres. Foto: Im Hwa-young / Yonhap via AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

De siste dagene har landet opplevd et smittehopp knyttet til et populært nattklubbområde i hovedstaden. 27 av tilfellene er registrert det siste døgnet.

Økningen kommer etter at landet i flere dager på rad kunne melde om under ti smittetilfeller per døgn.

Som følge av økningen har alle nattklubber og barer fått ordre om å stenge, ikke bare i Seoul, men også i naboprovinsen Gyenonggi og byen Incheon, samt Daegu sør i landet.

Løfter om anonymitet

Sør-Koreas helsemyndigheter jobber nå på spreng med å kartlegge tusenvis av personer som har dratt på nattklubb i utelivsdistriktet Itaewon i begynnelsen av mai.

De har bedt alle som har vært på de aktuelle utestedene, om å melde seg for å bli testet. Alle er lovet full anonymitet ettersom det er snakk om flere gay-barer. Det antas at mange nøler med å la seg teste fordi det i Sør-Korea fortsatt er knyttet stigma til det å være homofil.

Forbilde

Sør-Korea har vært et forbilde for mange andre land når det gjelder håndteringen av koronautbruddet. Nå hadde myndighetene såvidt begynt å lempe på smitteverntiltakene, men med den siste økningen er det frykt for en ny smittebølge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer