Det har vært tropenatt flere steder i Norge i natt. Bilde fra Hvervenbukta utenfor Oslo kl 23 fredag kveld. Foto: Nils Inge Kruhaug / NTB scanpix
Det har vært tropenatt flere steder i Norge i natt. Bilde fra Hvervenbukta utenfor Oslo kl 23 fredag kveld. Foto: Nils Inge Kruhaug / NTB scanpix Vis mer

Tropenatt

Sømna i Nordland med varmeste tropenatt noen gang

Temperaturen på Sømna-Kvaløyfjellet falt ikke under 26,1 grader natt til søndag. Dermed ble den 86 år gamle norske tropenattrekorden slått, ifølge Vær og Vind.

Publisert

Den gamle rekorden var det Halden som kunne notere seg – med 25,5 grader – så langt tilbake som 9. juli 1933. Den nye toppnoteringen er dermed over en halv grad høyere enn den forrige.

– Vær og vinds helt foreløpige oversikt viser at 26,1 grader som minimum i natt mellom åtte i går og åtte i morges er blitt tidenes aller varmeste tropenatt, sier Bernt Lie i Vær og Vind.

Det er ikke rart at det skulle skje i nettopp Nordland, ettersom Laksfors tangerte Nesbyens temperaturrekord på 35,6 grader lørdag, mener han.

Målestasjonen Sømna-Kvaløyfjellet ligger på 302 meter over havet. Ifølge Lie er tropenatten i Sømna den varmeste på vel 150 år.

Det ble registrert tropenatt ved 19 målestasjoner natt til søndag, skriver VG.

Tropenatt er ifølge norsk definisjon en natt der lufttemperaturen mellom klokka 20.00 og 8.00 ikke går under 20 grader celsius.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.