Henning Svendsen og Tirill Wakim Svendsen på 7 år tar seg et bad påskeaften Sørenga badstu og helårsbadeanstalt påskeaften. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Henning Svendsen og Tirill Wakim Svendsen på 7 år tar seg et bad påskeaften Sørenga badstu og helårsbadeanstalt påskeaften. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Uvanlig varmt

Sommertemperaturer flere steder påskeaften

Etter flere dager med strålende vær bikket gradestokken 20 grader i flere fylker også påskeaften. – Uvanlig med tre så varme dager på rad, sier meteorologen.

Publisert

Skjærtorsdag, langfredag og påskeaften har det vært varmt og godt mange steder i Sør-Norge, med over 20 grader flere steder. I fjellet har folk kost seg i sola, og i Oslo benyttet noen sjansen til å ta et påskebad.

– Det er uvanlig varmt med tre dager på rad med slike temperaturer, sier vakthavende statsmeteorolog Siri Wilberg til NTB.

Gradestokken bikket påskeaften 20 grader i Buskerud, Telemark, Aust-Agder, Vestfold og Trøndelag. I Nord-Norge har det også vært varmt med temperaturer opp mot 15 grader.

– I Brønnøysund har det vært over 17 grader, og så langt nord som i Alta har det vært 13 grader. Det er uvanlig varmt, sier Wilberg.

Nedbør i vente

1. påskedag er det imidlertid ventet nedbør fra Hordaland og nordover på Vestlandet, samt i Trøndelag og videre nord.

Men stort sett vil østafjells og Rogaland slippe unna regnet, selv om det kan bli noen dråper. Mandag blir det fint igjen i hele Sør-Norge, sier Wilberg.

– Om solen titter fram vil det fortsatt bli høye temperaturer. Men det ser ut til å bli en værendring i midten av uken, når folk er ute av feriemodus.

Skred- og skogbrannfare

Meteorologen understreker at den pågående skogbrannfaren i store deler av Sør- og Midt-Norge fortsetter, til tross for at det vil komme litt nedbør i Vest-Norge de neste dagene.

– Det er veldig tørt mange steder og ikke lov å tenne bål, sier Wilberg.

Det varme været fører også til økt snøskredfare og Norges vassdrags- og energivesen (NVE) har advart om stor snøskredfare i påskehelgen.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.