Uvanlig varmt

Sommertemperaturer flere steder påskeaften

Etter flere dager med strålende vær bikket gradestokken 20 grader i flere fylker også påskeaften. – Uvanlig med tre så varme dager på rad, sier meteorologen.

Henning Svendsen og Tirill Wakim Svendsen på 7 år tar seg et bad påskeaften Sørenga badstu og helårsbadeanstalt påskeaften. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Henning Svendsen og Tirill Wakim Svendsen på 7 år tar seg et bad påskeaften Sørenga badstu og helårsbadeanstalt påskeaften. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Skjærtorsdag, langfredag og påskeaften har det vært varmt og godt mange steder i Sør-Norge, med over 20 grader flere steder. I fjellet har folk kost seg i sola, og i Oslo benyttet noen sjansen til å ta et påskebad.

– Det er uvanlig varmt med tre dager på rad med slike temperaturer, sier vakthavende statsmeteorolog Siri Wilberg til NTB.

Gradestokken bikket påskeaften 20 grader i Buskerud, Telemark, Aust-Agder, Vestfold og Trøndelag. I Nord-Norge har det også vært varmt med temperaturer opp mot 15 grader.

– I Brønnøysund har det vært over 17 grader, og så langt nord som i Alta har det vært 13 grader. Det er uvanlig varmt, sier Wilberg.

Nedbør i vente

1. påskedag er det imidlertid ventet nedbør fra Hordaland og nordover på Vestlandet, samt i Trøndelag og videre nord.

Men stort sett vil østafjells og Rogaland slippe unna regnet, selv om det kan bli noen dråper. Mandag blir det fint igjen i hele Sør-Norge, sier Wilberg.

– Om solen titter fram vil det fortsatt bli høye temperaturer. Men det ser ut til å bli en værendring i midten av uken, når folk er ute av feriemodus.

Skred- og skogbrannfare

Meteorologen understreker at den pågående skogbrannfaren i store deler av Sør- og Midt-Norge fortsetter, til tross for at det vil komme litt nedbør i Vest-Norge de neste dagene.

– Det er veldig tørt mange steder og ikke lov å tenne bål, sier Wilberg.

Det varme været fører også til økt snøskredfare og Norges vassdrags- og energivesen (NVE) har advart om stor snøskredfare i påskehelgen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer