Sommer på vei: Melder opp mot 30 grader!

Men ikke for alle, dessverre.

Det starter med en forsmak i sør til helga, men den første virkelige smaken av sommer kommer midt i neste uke. I Nord-Norge blir det kaldt.

Over hele landet blir det et vekslende og blandet helgevær. Men inn i neste uke bygger det seg opp en høytrykksrygg over den skandinaviske halvøy som slipper sommeren til.

– Sør-Norge vil oppleve både litt regn og litt sol om hverandre i begynnelsen av uka, før det stabiliserer seg onsdag. Fra da og utover kan både Østlandet, Sørlandet Vestlandet og Trøndelag glede seg. Her kommer sommeren med temperaturer opp til 25 og 30 grader i lune og indre strøk, sier vakthavende meteorolog Per Egil Haga ved Meteorologisk institutt til NTB.

Over 42.000 liker oss på Facebook. Følg SOL, du også!

Ensifret gradestokk

Nord-Norge vil dessverre ikke merke så mye til det når resten av landet endelig opplever sommeren. Men også nordlendingene vil få en smak av oppholdsvær og litt sol lørdag. Søndag kryper et lavtrykk ned fra nord og gir regn i Troms og Finnmark og muligheter for byger i Nordland.

– Det blir rett og slett kjølig i Nord-Norge nord for Vestfjorden inn i neste uke. Med unntak av indre strøk av Finnmark skal du slite for å finne tosifrede temperaturer. Kommer du i ly for østavinden i Nordland, er det muligheter for 10-15 varmegrader, sier Haga.

Vekslende og regn

Trøsten i nord er at det ikke blir regn. I Midt-Norge går vi mot en grei inngang på helga, med opphold og temperaturer på opptil 15-20 grader. Et nedbørområde kommer inn fra sørvest på lørdag og vil gi byger i vest, før det fortsetter nordover og gir regn søndag også opp mot Midt-Norge.

– Det ser brukbart ut søndag i Nord-Trøndelag. Men for Møre og Romsdal og Sør-Trøndelag blir det nedbør på søndagen, sier meteorologen.

Ettermiddagsbyger

Lørdag ligger det an til lettskyet og pent vær i øst og sør. Men lavtrykkene i nord og sørvest vil kunne ha sin påvirkning.

– Det blir rolige vindforhold i hele Sør-Norge. Vi vil kunne oppleve ettermiddagsbyger i indre strøk av Østlandet, men ellers opphold og perioder med ganske fint vær. Temperaturene vil på de beste stedene så vidt passere 20 grader. (©NTB)