Ole Gunnar Solskjær

Solskjær om United-krisen: – Jeg mister ikke nattesøvnen

Ole Gunnar Solskjær insisterer han på at han sover godt om natten til tross for at Manchester United har sin tyngste sesonginnledning på 30 år bak seg.

Ole Gunnar Solskjær har tøffe dager som Manchester United-manager. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Ole Gunnar Solskjær har tøffe dager som Manchester United-manager. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Publisert

I et intervju med tidligere lagkamerat og Sky Sports-ekspert Gary Neville åpner Solskjær opp om utfordringene han står i, spillerlogistikk og planene for framtiden.

Manchester United er inne i en fryktelig tung periode og ligger på 12.-plass i Premier League – langt fra der Solskjær og ledelsen ønsker å være. Rødtrøyene har ikke vunnet en bortekamp siden 3-1-seieren over Paris Saint-Germain i mars og står med elleve strake kamper uten seier. I samme periode har United fem seirer, tre uavgjort og fire tap på eget gress.

I intervjuet får Solskjær blant annet spørsmål om hvordan han personlig takler alt som skjer i klubben om dagen.

– Du kjenner meg, jeg liker ikke å tape kamper. Men jeg vet også at denne klubben vil slå tilbake. Etter to stygge tap borte mot West Ham og Newcastle, er det ganske lenge siden vi har vunnet på utebane. Det påvirker oss, men jeg mister ikke nattesøvnen. Man ser fram til neste kamp. Jeg er en optimist, og jeg vil heller være optimist og ta feil, enn å være pessimist og få rett, sier kristiansunderen.

– Rett struktur

Selv om mediene rundt om i Fotball-Europa spekulerer i at Solskjær skal erstattes, sier nordmannen at han ikke trenger noen forsikringer fra klubbledelsen rundt egen framtid.

– I alle samtalene jeg har hatt med eierne og med Ed Woodward (direktør) har det vært klart at jeg har en treårskontrakt. Vi planlegger langsiktig. Jeg har fått jobben, og om du taper en kamp eller to, sitter du ikke og venter på en telefon med en forsikring.

– Vi startet med en plan, og vi har en rekrutteringsplan på plass. Jeg er 100 prosent sikker på at strukturen her er riktig, for det er alltid manageren som har siste ord, sier Solskjær.

Tabbe?

Han rensket godt opp i spillerstallen i sommer, men fikk ikke så mange nye spillere inn. I etterkant har Solskjær i enkelte anledninger følt at han kanskje ikke burde ha sluppet Romelu Lukaku og Alexis Sánchez til Inter uten å erstatte dem.

– I enkeltkamper tenker du at du kunne hatt noen ekstra spillere med erfaring. Alexis og «Rom» er målscorere og gode spillere, men vi gjorde de beslutningene på et tidspunkt, og det var riktige beslutninger, sier United-sjefen og kommer med en antydning om at de to nevnte spillerne ikke ville ofre alt for United.

– Det er den eneste måten å se det på. Alle spillerne her ønsker å gi alt for klubben og for drakten. Det er en viktig ting.

Må lette skadekrisen

Solskjær har vært meget uheldig på skadefronten i høst. Inn mot helgens oppgjør mot Liverpool teller skadelisten ti mann, men enkelte av dem kan rekke kampen. Manageren tror det blir avgjørende for å snu den vonde trenden.

– Først og fremst skal vi gjøre en stor jobb på treningsfeltet. Men jeg tror det blir en nøkkel å få spillere tilbake fra langtidsskader. Det vil selvfølgelig ta tid å få dem 100 prosent klar igjen, sier han.

Paul Pogba og David de Gea er blant spillerne som mister Liverpool-kampen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer