Sol.no søker journalister til ny satsing

Vi er i vekst. Nå søker vi etter deg som kan jobbe med våre nye temasider

Jobben er å bygge opp et nettsted fra bunnen. Vi leter etter journalister som kan jobbe med ulike tema. Pilotprosjektet vil være å lansere et nettsted for seniorer. Vi jobber med å kartlegge hva som blir neste tema – det kan være så bredt som karriere, psykologi eller elbil.

Vi søker etter sultne digitale reportere med erfaring fra kvalitetsproduksjon av nettartikler. Vi er opptatt av å produsere artikler med høy kvalitet, gode kilder, godt språk og solid informasjon. Nettstedet kommer til å skrive saker som skal leve lenge og optimaliseres for SEO.

Du vet hva som fungerer godt på nett og hvordan man skriver for å få trafikk. Du er nysgjerrig og åpen og liker å jobbe med nytte, forbruker, reportasje og dokumentar.

Første jobb blir å bygge opp temasatsningen  for målgruppen senior sammen med redaktøren. Aktuelle arbeidsområder er økonomi, helse, reise, historie, psykologi, familerelasjoner og teknologi. Vi starter i en eksperimenteringsfase og vi jobbe bredt og systematisk for å finne hvilke stoffområder som fungerer.

Om Sol.no


Sol.no har tidligere vært en stor startside på nett. Nå er det den viktigste nyhetsaggregatoren i Norge. Vi har solid økonomi, og går med overskudd. Trafikken vokser kraftig på mobil. Hovedprosjektet til Sol.no er å bli markedsleder innen maskinlæring og kunstig intelligens. Vi har et stort utviklingsteam som jobber med å forstå brukermønstre, gjenkjenne semantikk og bygge interesseprofiler.

Temaprosjektet kommer til å utnytte teknologi fra dette til å kombinere håndlagde artikler med klassisk aggregering. Dette er en ny type nettavis. Vi kjenner få eller ingen eksempler på noen som gjør det samme i dag.

Om du jobber i Sol.no vil du jobbe med et av landets største nettsteder og sammen med noen av de mest ambisiøse og innovative hodene i bransjen. I tillegg vil du jobbe i et miljø som setter kvalitet og god journalistikk svært høyt. Sol er eid av Aller Media og lokalene er i et moderne bygg på Hasle i Oslo.

For mer informasjon om stillingene, kontakt adm. dir og ansvarlig redaktør Jan Thoresen, 907 47 061, jan.thoresen@aller.com eller redaktør Andreas Heen Carlsen, 415 07 894, andreas.carlsen@aller.com.

Søknadsfrist 28. februar. Søknadene behandles forløpende.