Solgte fredsprismedalje for over én milliard kroner

Den russiske redaktøren Dmitrij Muratovs nobelmedalje er solgt for over 1 milliard kroner på auksjon. Pengene skal gå til barn på flukt fra Ukraina-krigen.

Fredsprisvinner og sjefredaktør i den uavhengige avisen Novaja Gazeta, Dmitrij Muratov, viste fram medaljen, som er i 23 karat gull, før den ble auksjonert bort i New York mandag. Foto: Eduardo Munoz Alvarez / AP / NTB
Fredsprisvinner og sjefredaktør i den uavhengige avisen Novaja Gazeta, Dmitrij Muratov, viste fram medaljen, som er i 23 karat gull, før den ble auksjonert bort i New York mandag. Foto: Eduardo Munoz Alvarez / AP / NTB Vis mer
Publisert

Fredsprisvinnerens medalje ble solgt for 103,5 millioner dollar, i overkant av 1 milliard norske kroner, på en auksjon i New York mandag.

Hele beløpet skal gå til Unicefs humanitære innsats for ukrainske barn som er drevet på flukt fra krigen, opplyser Heritage Auctions, som sto for salget.

Den anonyme kjøperen la inn bud via telefon.

Den uavhengige avisen Novaja Gazetas sjefredaktør fikk fredsprismedaljen i 2021, sammen med den filippinske journalisten Marisa Ressa, for kampen for ytringsfrihet.

Muratov varslet i mars i år at han ville auksjonere bort medaljen. Han har måttet legge ned avisen i Russland. Han døpte deretter avisen om til Novaja Gazeta Europa, som han nå gir ut i Latvia i stedet.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer