Soldater testet positivt etter bytur i Tromsø – busspassasjerer bes teste seg

Tromsø kommune ber alle som tok rutebuss 100 og 105 fra Tromsø søndag, om å vurdere å teste seg. Årsaken er smitteutbruddet i tre militærleirer i Indre Troms.

Tromsø 20200802. Rådhuset i sentrum av  Tromsø.Foto: Terje Pedersen / NTB
Tromsø 20200802. Rådhuset i sentrum av Tromsø.Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I alt 350 soldater i tre militærleirer i Indre Troms er i karantene etter helgens smitteutbrudd i Tromsø. Flere soldater var i Tromsø på permisjon, der det var koronasmitte på ett av utestedene.

Nå ber kommunen om at de som tok rutebuss mellom Tromsø-Narvik/Øverbygd søndag, vurderer å teste seg.

– De smittede soldatene var på perm i Tromsø sist helg, og tok buss tilbake til leirene. Nå bes medpassasjerer på rute 100 (Tromsø-Narvik) og rute 105 (Tromsø-Øverbygd) søndag om å være oppmerksomme på symptomer og vurdere å teste seg, skriver Tromsø kommune i en pressemelding torsdag.

Ifølge Nordlys har én soldat i Skjold leir testet positivt, mens to soldater på Setermoen har positive PCR-tester. På Setermoen er det nå åtte positive hurtigtester.

– Majoriteten av de elleve som nå er smittet har tatt bussen, så det er ikke noen tvil om at det har vært smitte i bussene på søndag. Det er vanskelig å gjøre smittesporing på buss, så det er derfor vi nå ønsker å gi denne oppfordringen, sier smittevernlege Vidar Bjørnås i Bardu og Målselv til avisen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer