Solbergs juleadvarsel: - Vi risikerer sterkere stengninger i januar

Smitteutviklingen de neste to ukene avgjør i stor grad hvordan starten på 2021 blir. Statsministeren åpner for enda strengere tiltak hvis smitten øker.

– Vi kan få en tredje bølge, som en konsekvens av at folk tenker: «Nå er det ikke så farlig, for det er ikke så mange gamle som blir syke», advarer statsminister Erna Solberg (H). Foto: Berit Roald / NTB
– Vi kan få en tredje bølge, som en konsekvens av at folk tenker: «Nå er det ikke så farlig, for det er ikke så mange gamle som blir syke», advarer statsminister Erna Solberg (H). Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert

– Vi kan plutselig få stengninger som er sterkere i januar og februar, med dagens situasjon. Eller vi kan få den gradvise oppmykingen som vi jo håper det blir, sier statsminister Erna Solberg (H) til NTB.

– Vi kan få en tredje bølge, som en konsekvens av at folk tenker: «Nå er det ikke så farlig, for det er ikke så mange gamle som blir syke». Det kan være helt riktig, men det er fortsatt veldig mange andre som kan bli veldig syke av dette, sier hun.

Juleselskap bekymrer

Statsministeren har reist til Bergen for å feire jul.

Med seg til hjembyen har hun én stor bekymring: At nordmenn nå senker skuldrene for mye.

– Vi fulgte rådene til helsemyndighetene da vi åpnet opp for at det kunne være flere gjester to ganger i julen. Men jeg er bekymret for at ikke alle har fått med seg at forutsetningen er at en da møter enda færre både før jul, i romjulen og etter nyttår, sier Solberg.

– Jeg må oppfordre alle å være veldig forsiktige i julen.

Hun erkjente nylig overfor NTB at regjeringen konkret vurderte å stenge ned samfunnet i noen uker rundt årsskiftet. Grepet ble droppet da smitten falt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer