Coronaviruset

Solberg: Vi vurderer å stenge grensene

Regjeringen vurderer å stenge grensene til Norge. Fylkene i nord ber regjeringen å ta grep raskt. – Grenseovergangene våre er åpne, sier fylkesrådsleder.

Oslo 20200312. 
Statsminister Erna Solberg (H) og helseminister Bent Hie (H) orienterer om nye tiltak for  bekjempe koronaviruset.
Helsedirektr Bjrn Guldvog og direktr i Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg er ogs til stede.
Foto: Lise serud / NTB scanpix
Oslo 20200312. Statsminister Erna Solberg (H) og helseminister Bent Hie (H) orienterer om nye tiltak for bekjempe koronaviruset. Helsedirektr Bjrn Guldvog og direktr i Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg er ogs til stede. Foto: Lise serud / NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Regjeringen vurderer å stenge grensene til Norge, sier statsministeren til NRK.

Danmark er blant landene som har stengt grensene sine. Lørdag stengte Russland grensen til Norge. Flere har tatt til orde for at Norge også bør stenge grensene.

Fylkesrådslederne i Nordland og Troms og Finnmark ber regjeringen ta grep og mener at tiltaket må komme på plass så raskt som mulig.

– Vi forventer at nasjonale myndigheter gjør ytterligere tiltak for å redusere faren for smitte inn i landet. Grenseovergangene våre er åpne. Det må nå etableres kontroll utover bare Gardermoen, sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll (Ap) i Nordland.

Kommunene sliter med turister som ankommer Norge gjennom Narvik. Turistene skal rett i karantene, og da gjerne inn på et hotell, forklarer fylkesrådslederne.

– Situasjonen skaper mer uro i befolkningen og øker belastningen på den kommunale beredskapen, sier fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo i Troms og Finnmark.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer