Solberg talte til nasjonen: - Norge er i en særstilling

Statsminister Erna Solberg (H) påpekte at Norge har vært heldige i motsetning til mange andre land under koronapandemien.

Statsminister Erna Solberg holder tale om koronapandemien, i forbindelse med at det snart er ett år siden Norge iverksatte de første inngripende tiltakene mot viruset. Foto: Heiko Junge / NTB
Statsminister Erna Solberg holder tale om koronapandemien, i forbindelse med at det snart er ett år siden Norge iverksatte de første inngripende tiltakene mot viruset. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

– Norge er i en særstilling. Noen land har blitt rammet mye hardere, både medisinsk og økonomisk, sa Solberg i talen søndag kveld.

Talen er en markering av at det snart er gått ett år siden hun og regjeringen innførte de strengeste restriksjonene i Norge siden andre verdenskrig. Tusenvis har blitt permittert og mistet jobben siden da.

– Det kunne vært mye verre. Vi har en solid økonomi. Vaksineringen er i gang, og mer kommer, sa Solberg.

Hun påpekte også at Norge skal ha fått 1,2 millioner doser koronavaksine før utgangen av mars. Ved utgangen av april kan dette tallet være mer enn doblet, og i sommer vil vi få enda større leveranser, sa Solberg.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer