Solberg sier at hun ikke vil savne uforutsigbarheten til Trump

Statsminister Erna Solberg (H) sier at de siste fire årene med Donald Trump som USAs president har vært preget av en uforutsigbarhet hun ikke vil savne.

Statsminister Erna Solberg (H) sier at fire år med Donald Trump som USAs president til tider har vært krevende. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Statsminister Erna Solberg (H) sier at fire år med Donald Trump som USAs president til tider har vært krevende. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert

– Trump har vært en annerledes-politiker. Han har dyrket overraskelser og uforutsigbarheten. Det er krevende for de allierte og de som skal jobbe sammen, sier Solberg.

– Vi synes jo at stabilitet er bra og at uforutsigbarhet er en utfordring. Jeg kommer til nok ikke til å savne uforutsigbarheten. Jeg håper at vi nå får se de lange linjene i amerikanske politikk, sier hun videre.

Hun kommer nå raskt til å opprette en dialog med den nye administrasjonen til Joe Biden, og sier at hun framover forventer kontinuitet i arbeidet med USA.

– Biden er nok mer forutsigbar. Det skaper med stabilitet for alle rundt, noe som er en mulighet til allierte å kanskje vite hva de møter, sier Solberg.

På spørsmål om ikke Biden blir en mer kjedelig president, svarer hun:

– Jeg har møtt han, og han er et varmt menneske med et sterkt engasjement, sier hun.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer