Oliver Solberg tok førerkort

Solberg om da sønnen tok førerkort: – Jeg lå på gulvet i verkstedet

Petter Solberg innrømmer nå at han ble offer for en spøk fra kona Pernilla da sønnen Oliver tok teoriprøven for andre gang og sikret seg førerkort nylig.

Petter Solberg og sønnen Oliver Solberg på avslutningsdagen av Rally Wales. Foto: Bradley Collyer / Pa Photos / NTB scanpix.
Petter Solberg og sønnen Oliver Solberg på avslutningsdagen av Rally Wales. Foto: Bradley Collyer / Pa Photos / NTB scanpix. Vis mer
Publisert

Oliver Solberg kjørte karrierens første VM-rally i Wales sist helg. Samtidig tok pappa Petter farvel med VM-sirkuset. Det ble følelsesladede dager for dem begge.

Samtidig var det også spenning og følelser i sving i dagene i forkant. Oliver Solberg fylte 18 år 23. september og var avhengig av å få førerkortet i boks for i det hele tatt å kunne stille til start i Wales. Han kom seg godt gjennom den praktiske delen av oppkjøringen, men strøk på teoriprøven i første forsøk.

Det skapte bekymring for pappa Petter.

– Den kvelden gikk det lang tid før jeg gikk hjem – jeg ble værende i verkstedet lenge, røper Solberg i et blogginnlegg på rally-VMs nettsider.

Spøk

Han forteller videre at stemningen i verkstedet på ny var over middels spent da sønnen forsøkte seg på teoriprøven for andre gang.

– Jeg ventet på telefonen i verkstedet. Og ventet. Og ventet. Ingenting. Jeg ble bekymret da Pernilla ringte meg og sa at han strøk igjen. Helt ærlig, jeg lå på gulvet i verkstedet, skriver Solberg – og fortsetter:

– Så fortalte hun meg at hun tullet!

Dermed fikk 44-åringen oppfylt ønsket om å avslutte VM-karrieren samtidig med at sønnen gjorde sin debut på samme arena.

Skjelven

Oliver Solberg har innrømmet at også han var skjelven foran forsøk nummer to på teoriprøven.

– Det var så nervepirrende. Heldigvis klarte jeg det med grei margin. Men jeg var så nervøs. Presset for dette var verre enn for VM-debuten, sa han til VG nylig.

Petter Solberg ble til slutt bestemann i WRC2-klassen i Rally Wales. Han endte på tiendeplass totalt i sin siste VM-start.

Oliver Solberg måtte bryte med tekniske problemer fredag. Han startet igjen lørdag og fikk på noen av prøvene vist hva som bor i ham.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer