Solberg mener kommunene må dele æren for klimakutt med regjeringen

Ap-styrte kommuner er bedre på klimakutt enn Høyre-styrte kommuner, ifølge Ap-leder Jonas Gahr Støre. Erna Solberg (H) sier regjeringen også har bidratt.

Statsminister Erna Solberg om bord på den helelektriske ferja Ampere mellom Oppedal og Lavik i Sognefjorden torsdag. Hun mener regjeringen også må få litt av æren for klimakuttene. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Statsminister Erna Solberg om bord på den helelektriske ferja Ampere mellom Oppedal og Lavik i Sognefjorden torsdag. Hun mener regjeringen også må få litt av æren for klimakuttene. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Det er bra at utslippene går ned i flere norske byer. I Oslo går utslippene ned på grunn av blant annet flere e-biler, utbygging av kollektivtransport og mindre bruk av oljefyring. Her tror jeg nok regjeringen og kommunene må dele æren for klimakuttene, skriver statsminister og Høyre-leder Erna Solberg i en epost til NTB.

Under en tale på AUFs sommerleir på Utøya fredag, trakk Støre fram tall fra Miljødirektoratet som viste at kommuner med en ordfører fra Arbeiderpartiet har kuttet utslippene 50 prosent mer enn der Høyre har hatt ordføreren.

Støre skrøt spesielt av Oslo og Bergen, som har kuttet utslippene med henholdsvis 16 og 11 prosent fra 2015 til 2017. Nå vil han gjøre klima til en vinnersak for Ap i kommunevalget.

Erna Solberg mener man må jobbe både nasjonalt, lokalt og internasjonalt for å få ned utslippene.

– Da må det bli billigere å opptre miljøvennlig og dyrere å forurense. Vi skal kutte utslippene, ikke stoppe utviklingen.

(©NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer