Solberg: Kan godt tenkes at det åpnes for Europa-ferie i sommer

Statsminister Erna Solberg (H) åpner for at det kan bli mulig å reise ut i Europa i sommerferien, men råder folk til å ha en alternativ plan.

– Uansett hva du bestiller, så sørg for at du har avbestillingsforsikring, sier statsminister Erna Solberg. Foto: Lise Åserud / NTBOslo 20210118. Statsminister Erna Solberg under en pressekonferanse om koronasituasjonen. Foto: Lise Åserud/NTB
– Uansett hva du bestiller, så sørg for at du har avbestillingsforsikring, sier statsminister Erna Solberg. Foto: Lise Åserud / NTBOslo 20210118. Statsminister Erna Solberg under en pressekonferanse om koronasituasjonen. Foto: Lise Åserud/NTB Vis mer
Publisert

– Det kan godt tenkes at du kan reise til en del land i Europa i løpet av sommeren, men siden ingen kan garantere at verken leveranser eller systemer er bra nok, så ville jeg i alle fall sikret meg en god avbestillingsforsikring og en alternativ plan, sa statsministeren under en pressebrifing om koronasituasjonen mandag.

– Ha avbestillingsforsikring

Statsministeren understreker samtidig at folk bør planlegge for påskeferie i Norge:

– Jeg sier at uansett hva du bestiller, så sørg for at du har avbestillingsforsikring. Det tror jeg er det aller viktigste. For vi vet ikke. Vi er i en skjør situasjon.

Mandag la regjeringen fram enkelte lettelser i koronatiltakene, men de beholder rådet om å unngå unødvendige fritidsreiser i inn- og utland.

– Vi er på et punkt hvor det kan komme mye strengere tiltak hvis vi ikke klarer å holde igjen på det muterte viruset. Det er det dilemmaet vi står i for øyeblikket, sier statsministeren.

Flere bestiller utenlandsturer

Virke reiseliv sier de ser at stadig flere nå bestiller turer til utlandet i sommer.

De sier at en undersøkelse gjort på vegne av dem, viser at om lag halvparten av alle som skal ta sommerferie, vil reise til utlandet dersom restriksjonene oppheves.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer