Solberg: Kan godt tenkes at det åpnes for Europa-ferie i sommer

Statsminister Erna Solberg (H) åpner for at det kan bli mulig å reise ut i Europa i sommerferien, men råder folk til å ha en alternativ plan.

– Uansett hva du bestiller, så sørg for at du har avbestillingsforsikring, sier statsminister Erna Solberg. Foto: Lise Åserud / NTBOslo 20210118. Statsminister Erna Solberg under en pressekonferanse om koronasituasjonen. Foto: Lise Åserud/NTB
– Uansett hva du bestiller, så sørg for at du har avbestillingsforsikring, sier statsminister Erna Solberg. Foto: Lise Åserud / NTBOslo 20210118. Statsminister Erna Solberg under en pressekonferanse om koronasituasjonen. Foto: Lise Åserud/NTB Vis mer
Publisert

– Det kan godt tenkes at du kan reise til en del land i Europa i løpet av sommeren, men siden ingen kan garantere at verken leveranser eller systemer er bra nok, så ville jeg i alle fall sikret meg en god avbestillingsforsikring og en alternativ plan, sa statsministeren under en pressebrifing om koronasituasjonen mandag.

– Ha avbestillingsforsikring

Statsministeren understreker samtidig at folk bør planlegge for påskeferie i Norge:

– Jeg sier at uansett hva du bestiller, så sørg for at du har avbestillingsforsikring. Det tror jeg er det aller viktigste. For vi vet ikke. Vi er i en skjør situasjon.

Mandag la regjeringen fram enkelte lettelser i koronatiltakene, men de beholder rådet om å unngå unødvendige fritidsreiser i inn- og utland.

– Vi er på et punkt hvor det kan komme mye strengere tiltak hvis vi ikke klarer å holde igjen på det muterte viruset. Det er det dilemmaet vi står i for øyeblikket, sier statsministeren.

Flere bestiller utenlandsturer

Virke reiseliv sier de ser at stadig flere nå bestiller turer til utlandet i sommer.

De sier at en undersøkelse gjort på vegne av dem, viser at om lag halvparten av alle som skal ta sommerferie, vil reise til utlandet dersom restriksjonene oppheves.

– Vi er helt enige med Solberg i at det er viktig å sjekke at man har mulighet til å avbestille, når man nå booker sommerferie, sier leder i Virke, Astrid Bergmål.

– Fordi vi lever i en usikker tid anbefaler vi derfor folk å bestille charterreiser eller en annen pakkereise. Da har man en særlig forbrukerbeskyttelse og er sikret å få pengene tilbake om reisen blir avlyst som følge av høyt smittetrykk, sier hun.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer