Solberg: Ikke god nok beredskap til å håndtere en cruiseulykke i nord

Statsminister Erna Solberg (H) medgir at Norge ikke ville kunne håndtert en cruiseulykke lenger nord og ved Svalbard like godt som havariet ved Hustadvika.

Cruiseskipet Viking Sky fikk motorstans ved Hustadvika i helgen. Foto: Frank Einar Vatne / NTB scanpix
Cruiseskipet Viking Sky fikk motorstans ved Hustadvika i helgen. Foto: Frank Einar Vatne / NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Det er helt riktig at vi i nord ville ha mye større utfordringer, særlig nord for Svalbard, sa Solberg i Stortingets spørretime onsdag.

Statsminister Erna Solberg (H) måtte svare om beredskapen for å håndtere en cruiseulykke i nord i den muntlige spørretimen på Stortinget onsdag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Statsminister Erna Solberg (H) måtte svare om beredskapen for å håndtere en cruiseulykke i nord i den muntlige spørretimen på Stortinget onsdag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer

– Vi har ikke god nok beredskap for å håndtere den type operasjoner. Det er for langt opp dit, sa hun.

Ap-leder Jonas Gahr Støre påpekte at cruisetrafikken i Nord-Norge og rundt Svalbard er økende og ville vite om Norge er godt nok rustet til å ivareta sitt ansvar for søk og redning.

Han viste til at et område mellom Banak og Bodø ikke er dekket av redningshelikoptertjenesten og spurte om statsministeren ville støtte en helikopterbase i Troms.

Solberg ga ikke noe entydig svar, men viste til at regjeringen i fjor varslet at Justisdepartementet at den ville se på behovet for helikopter til redningstjenesten rundt Tromsø.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer