Solberg: – Åpen for å kjøpe inn russisk vaksine

Statsminister Erna Solberg (H) sier Norge er åpne for å kjøpe Sputnik-vaksinen under visse omstendigheter, men at den ikke vil være tilgjengelig på kort sikt.

– Vi er åpne for å kjøpe inn den russiske vaksinen hvis den er tilgjengelig, sier Erna Solberg. Foto: Terje Pedersen / NTB
– Vi er åpne for å kjøpe inn den russiske vaksinen hvis den er tilgjengelig, sier Erna Solberg. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Vi er åpne for å kjøpe inn den russiske vaksinen hvis den er tilgjengelig, hvis vi har tillit til den, og vi kan gjøre et felles innkjøp med EU. Men jeg vil altså ikke kjøpe vaksiner som ikke er godkjent, sa statsministeren under onsdagens muntlige spørretime i Stortinget.

Hun minnet også om at Sputnik-vaksinen ikke vil være en løsning på Norges umiddelbare problemer med forsyning av vaksiner mot koronaviruset.

– Russerne har antydet at det vil være tilgjengelige Sputnik-vaksiner til andre land i slutten av andre kvartal. Det er et tidspunkt hvor vi vil ha stor tilførsel av andre vaksiner hvis alt går etter planen, sa Solberg.

Hun sa også at Norge har vaksinert en større andel av sin befolkning enn Russland.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer