Solbakken holder laget hemmelig

Landslagstrener Ståle Solbakken velger en annen tilnærming til søndagens kamp mot Hellas enn han gjorde mot Luxembourg.

Landslagssjef Ståle Solbakken i forbindelse med trening på La Quinta Football Fields ved Marbella for Norges herrelandslag i fotball før treningskampen mot Hellas 6. juni. Foto: Geir Olsen / NTB
Landslagssjef Ståle Solbakken i forbindelse med trening på La Quinta Football Fields ved Marbella for Norges herrelandslag i fotball før treningskampen mot Hellas 6. juni. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mot Luxembourg valgte han å offentliggjøre laget dagen før kampen skulle spilles. Det kan han ikke gjøre denne gangen. Det er heller ikke klart hvilken formasjon som Norge kommer til å spille i.

Ståle Solbakken lærte en liten lekse etter kampen som endte med overtidsmål av Erling Braut Haaland og 1-0-seier sist onsdag.

– Det var nok noen spillere som hadde hatt en litt for lang ferie. «Skroget» er ikke helt klart på noen av dem. Det er enkelte som sliter med småvondter selv om det ikke er snakk om skader, sa Solbakken under lørdagens pressetreff i spanske Marbella.

Lang sesong

Det er mange av spillerne som har vært igjennom en lang og spesiell sesong og som har spilt mange kamper under spesielle betingelser.

– Det er mulig at et par av treningene foran Luxembourg-kampen ble litt harde. Etter den kampen har vi nesten ikke trent. Mange har trent alternativt. Fredag hadde vi en ren taktisk trening. Vi har hvilt, sa Solbakken

Spillerne som kommer fra Eliteserien har hatt en helt annen tilnærming til disse to treningskampene.

– De er i starten av sesongen og er på et helt annet sted. Vi undervurderte kanskje denne situasjonen foran Luxembourg-kampen. Kristoffer Ajer sto jo bare på midtbanen og slo pasninger, men pådro seg likevel krampe. Det var enkelt som gikk på en fysisk smell, forklarte landslagstreneren.

God motstander

Sjansen for at Ajer likevel spiller mot Hellas er nok likevel der. Trolig spiller han en ny kamp i midtforsvaret sammen med Stefan Strandberg.

Hellas imponerte med godt spill da de spilte 1-1 mot Belgia sist torsdag. Belgia er ingen hvem som helst i internasjonal fotball.

– De var litt som ventet. De er solide, og samtidig har de noen spillere som har det lille ekstra. For oss blir det en fin test mot et lag som har vært gode i det siste, sa Strandberg på pressetreffet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer