Til helgen kan det bli et aldri så lite gjensyn med sommertemperaturer flere steder i landet. Her er badegjestene på badestranden på Gunnarsholmen ved Kragerø i sommer. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Til helgen kan det bli et aldri så lite gjensyn med sommertemperaturer flere steder i landet. Her er badegjestene på badestranden på Gunnarsholmen ved Kragerø i sommer. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer

Været i Norge

Sol og varme i Sør-Norge i helgen – Nord-Norge må vente seg snø og sludd

Til helgen blir det et lite blaff av sommer over store deler av Sør-Norge, mens det er satt opp farevarsler for sluddbyger i Nord-Norge.

Publisert

– Fram mot helgen blir det bra vær i Sør-Norge, men det går en grense et sted i Trøndelag. Det blir skyfritt og sol, og det ser ut til at Telemark, Agder-fylkene og Buskerud får de høyeste temperaturene i helgen, sier statsmeteorolog Marit Berger i Meteorologisk institutt til NTB.

Været på søndag er imidlertid hakket mer usikkert mange steder, og skyer og tåke kan melde seg.

– Det er likevel mange som også får en fin søndag i Sør-Norge, sier Berger.

Bygevær flere steder

Langs det meste av vestlandskysten vil det i dagene før helgen bli bygevær.

– Sør for Stad vil det i hovedsak gjelde for ytre strøk, mens områdene nord for Stad får bygeværet lenger inn i landet, sier Berger.

Helgens vær i Trondheim er foreløpig usikkert.

– Trondheim er helt på grensen mellom der det blir pent vær, og der det blir nedbør og kjøligere. På fredag og lørdag ser det ut til å bli bygevær i deler av Trøndelag og Nordland, sier Berger.

Verre i nord

Meteorologisk institutt har satt opp flere farevarsler for Nord-Norge som gjelder de kommende dagene.

I Troms er det ventet vanskelige kjøreforhold flere steder som følge av nedbør som kommer som sludd i lavlandet. Det samme gjelder for Saltfjellet, Salten og Ofoten i Nordland.

– I Nord-Norge blir det kjølig bygevær. Men utover helgen vil det bli mildere også her, sier Berger.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.