Sol med heftig vekst blant tenåringer

Sol har over 200.000 lesere hver dag.

Denne gjengen lager forsiden som har over 200.000 lesere daglig. Fra venstre: Trond Alsvik, Idun Teeuwen, Johannes Enli Kalleberg, Pernille Elene Bjørtomt Hunes og Andreas Heen Haaland-Carlsen. Foto: Jan Thoresen / Aller X
Denne gjengen lager forsiden som har over 200.000 lesere daglig. Fra venstre: Trond Alsvik, Idun Teeuwen, Johannes Enli Kalleberg, Pernille Elene Bjørtomt Hunes og Andreas Heen Haaland-Carlsen. Foto: Jan Thoresen / Aller X Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- MBL-tallene som presenteres denne uka er en skikkelig god tilbakemelding fra leserne, sier sjefredaktør Andreas Heen Haaland-Carlsen i Sol.

Tallene viser at Sol for første gang er over 200.000 lesere daglig, og ikke minst at nyhetstjenesten har hatt en leservekst på hele 28 prosent det siste året.

Sol vokser klart mest på unge lesere. Blant dem mellom 12 og 19 år, øker vi antall lesere med 175 prosent. Vi dobler lesertallene hos dem mellom 19 og 29 år.

- Hele veksten foregår på mobil, og det er særlig blant lesere mellom 20 og 29 år at vi har sett størst økning. Det henger sammen med at vi er blitt flinkere til markedsføring og redaksjonelt innhold på sosiale medier, pluss at vi har mange lesere som går direkte inn til forsiden, sier Haaland-Carlsen.

- Sol er eldre enn mange av de nye leserne vi treffer nå, derfor er det kult at unge folk brukes oss til å holde seg oppdatert.

I tillegg til 20-åringene er unge voksne i etableringsfasen – spesielt nybakte foreldre – som er oftest inne på Sol.

- Det er nok rett og slett fordi det er Sol som gir deg den beste oversikten over alle gratis, åpne saker hele tiden, sier Haaland-Carlsen.