Vis mer

Sol-appen i finalen om å bli Europas beste nyhetsapp

Aller Media Norge er nominert med tre nye innovasjoner.

(upublisert) Opprettet
European Digital Media Awards arrangeres av World Association of Newspapers and News Publishers. Vinnerne avsløres 10. April i København.

Aller Media Norge har blitt plukket ut av juryen som finalister i tre kategorier.

Best Reader Revenue Initiative: Dagbladet.no Pluss Daglig Utgave 


Dagbladet.no Pluss.Dagbladet.no Pluss.

Den daglige utgaven eksperimenterer med nye uttrykk i nettaviser. Kombinasjonen av betalt og gratis innhold – det beste fra Dagbladet.no og kvalitetssaker fra andre publikasjoner i Aller Media, gir leseren en ny type leseopplevelse.

Hver dag pakkes rundt 20 artikler I en daglig leserutgave med en start og en slutt i sveipbart format tilpasset mobile flater. Produktet utviklet seg gradvis gjennom aktiv brukertesting.

- Vi håper dette produktet vil gi oss mer lojale og fornøyde abonnenter og er stolte av at juryen liker nyskapningen vi har laget, sier sjef for Dagbladet Pluss Bjørn Bore.

Best News Website or Mobile Service: Sol.no Algoritmedrevet Mobil Nyhetsapp 


Appen ble bygget fra bunnen og opp som et nytt produkt. Brukeren blir ønsket velkommen med et vennlig chat-brukergrensesnitt som gir appen en personlig stemme.

Appen har lest alle nyhetene og kategorisert dem. Brukeren får anbefalinger til videre fordypning basert på teamene i saker brukeren leser. For å få til dette måtte vi lage en norsk maskinlæringsmodell og bruke kunstig intelligens for å regne ut innholdet i artiklene.

Vi sender push direkte til brukeren basert på preferanser og gjør det mulig å sette opp overvåkning av tema brukeren er interessert i.

- Det er spesielt gøy at appen er laget for Sol.no av Aller Utvikling, designet av Uniform og skal markedsføres av Red Ink, AdLink og OMG. Hele huset har samarbeidet om dette, sier daglig leder i Sol.no Jan Thoresen.

Best in Lifestyle, Sports Entertainment Website or Mobile Services: Lommelegen 2.0


Lommelegen.no.Lommelegen.no.

I relanseringen av lommelegen.no har målet vært å løfte spør-en-doktor tjenesten, og gjøre den tilgjengelig for unge lesere og mobile formater.

Resultatet har blitt en helt ny helsesatsning som kombinerer redaksjonelt innhold med høy kvalitet med en profesjonell tjeneste brukerne kan stole på. Målet er å bli en ledende tilbyder av helsetjenester i Norge.

- Det er spennende å se Lommelegen nominert fordi Lommelegen har 20-årsjubileum i år, og dette anerkjenner det største utviklingsprosjektet Lommelegen har vært gjennom i løpet av sin levetid. Det er også oppmuntrende fordi dette er første steg mot å tilby enda flere helsetjenester til våre lesere, sier direktør for digitale tjenester Antoine Thebault i Aller Media.

Her er lista over alle finalistene:


European Digital Media Awards Finalists 2018:

1. Best News Website or Mobile Service: Axel Springer Akademie (Germany), Scandinavia Online (Norway), Guardian News and Media (UK)

2. Best in Lifestyle, Sports, Entertainment Website or Mobile Services:Ekstra Bladet (Denmark), Aller Media, Lommelegen (Norway), Neofonie GmbH (Germany)

3. Best Use of Online Video (included VR): VG (Norway), BBC News Journalism Team (UK), Aftonbladet (Sweden)

4. Best Data Visualisation: TASS News Agency (Russian Federation), VG (Norway), The Economist (UK)

5. Best Reader Revenue Initiative: Zeit Online (Germany), Dagbladet (Norway), Amedia AS (Norway)

6. Best Branded Content Project: AGORA (Poland), Bonnier News Brand Studio (Sweden), 24sata Ltd (Croatia)

7. Best Digital News Start-Up: 24sata Ltd (Croatia), Omni (Sweden), OtherWorld (UK)

8. Best in Social Media Engagement: Aftonbladet (Sweden), Expressen (Sweden), 24sata Ltd (Croatia)

9. Best Digital Marketing Campaign: 24sata Ltd (Croatia), Omni (Sweden), NRC Media (The Netherlands)

10. Best Innovation to Engage Youth Audiences: VG (Norway), sh:z Schleswig-Holsteinischer Zeitungsverlag (Germany), Aftonbladet (Sweden)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.