Raset i Jølster

Søket i Jølstravatnet etter antatt omkommet mann fortsetter

Søket i Jølstravatnet etter en antatt omkommet mann i 50-årene fortsetter onsdag. Politiet søker med miniubåt og magnetsøker.

En mann er antatt omkommet etter at et flere hundre meter langt jordras som gikk over fylkesvei 451 i Jølster kommune i Sogn og Fjordane. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
En mann er antatt omkommet etter at et flere hundre meter langt jordras som gikk over fylkesvei 451 i Jølster kommune i Sogn og Fjordane. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Politiet avsluttet søket i Jølstravatnet tirsdag kveld uten funn. En mann i 50-årene er antatt omkommet etter rasene i Jølster forrige uke.

– De fortsetter nå søket og startet opp litt etter klokken 8. Det søkes med miniubåt med sonar, opplyser innsatsleder Trond Hatlenes til NTB.

Tirsdag ble det gjennomført søk ut til omtrent 50 meters dybde fra land, og i dag vil søket fortsette lenger ut. Det vil også bli søkt i rasområdet fra en annen båt med magnetsøker.

– Det er et krevende ras å søke i, så det er vanskelig å si noe om hvor langt vi vil komme i dag, sier Hatlenes.

Funnet bilrester

30. juli gikk det flere jordras i Jølster og Førde i Sogn og Fjordane etter et kraftig regnvær. Flere av skredene gikk mellom Skei og Vassenden og kuttet Jølster kommune i to. På hovedfartsåren i Sogn og Fjordane, E39, gikk det fire ras på en strekning på 3 kilometer.

På fylkesvei 451 feide et bredt ras med seg veien ut i vannet. En bil ble tatt av raset, og den savnede mannen i 50-årene befant seg i bilen da raset gikk. Han antas å være omkommet.

Lørdag ble det funnet bilrester i overflatesøket som ble gjort av frivillige i Jølstravatnet. Innsatsleder i politiet Øystein Russenes opplyste til NRK at de tror noen av delene kan komme fra bilen til den savnede mannen.

Besøker rasområdene

Samfunnssikkerhetsminister Ingvil Smines Tybring-Gjedde (Frp) og samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) besøker onsdag de rasutsatte områdene i Jølster.

– Det er viktig å treffe og lytte til de som håndterte denne dramatiske hendelsen lokalt, sier Smines Tybring-Gjedde til NRK.

Flere lokale har reagert på manglende besøk fra politikere. Da statsminister Erna Solberg (H) i forrige uke besøkte nabokommunen Førde, fikk hun kritikk for å ikke besøke Jølster. Hun svarte på kritikken med å si at hun ikke ville være i veien for det pågående arbeidet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer