SOHR: Minst elleve drept da landmine eksploderte i Syria

Elleve mennesker ble drept da bilen de satt i, kjørte over en landmine sør i Syria, ifølge eksilgruppa SOHR. Blant ofrene var fem barn.

Publisert

– Elleve mennesker, blant dem fem barn under 16 år og tre kvinner, ble drept. Rundt 34 ble såret, sier Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) lørdag.

Tilstanden skal være kritisk for flere av de overlevende. De fleste av ofrene arbeidet på hveteåkrene, ifølge det statlige syriske nyhetsbyrået Sana.

Hittil i år har sprengladninger på bakken krevd minst 124 menneskeliv i Syria, ifølge SOHR, som får sine opplysninger fra et stort kildenettverk i det krigsherjede landet.

Alle parter i krigen har etterlatt seg sprengladninger på jorder, langs veier og i bygninger gjennom den over ti år lange krigen. Rundt halvparten av Syrias befolkning bor i områder med slike sprengladninger, ifølge anslag fra FN.

Anslagsvis 500.000 mennesker er drept i konflikten, og over 13 millioner mennesker er drevet på flukt.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer