Hjelpearbeidere fra sivilforsvarsgruppa De hvite hjelmene hentet torsdag formiddag ut ofrene fra et flyangrep mot en kyllingfarm i utkanten av den opprørskontrollerte landsbyen Maaret Musreen nordvest i Syria. Foto: De hvite hjelmene / AP / NTB scanpix
Hjelpearbeidere fra sivilforsvarsgruppa De hvite hjelmene hentet torsdag formiddag ut ofrene fra et flyangrep mot en kyllingfarm i utkanten av den opprørskontrollerte landsbyen Maaret Musreen nordvest i Syria. Foto: De hvite hjelmene / AP / NTB scanpix Vis mer

Krigen i Syria

SOHR: Flyktninger drept i fly­angrep mot landsby i Syria

Minst 15 sivile er drept og 18 såret i et russisk flyangrep i Idlib-provinsen nordvest i Syria, ifølge Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Publisert

Ifølge den syriske eksilgruppa var det minst ett barn blant de drepte i angrepet, som var rettet mot en kyllingfarm i utkanten av den opprørskontrollerte landsbyen Maaret Musreen.

Ifølge nyhetsbyrået Step, som drives av aktivister, ble 16 mennesker drept, blant dem fem barn. 18 mennesker skal ha blitt såret i angrepet torsdag morgen. Ofrene skal ha vært flyktninger.

Flere tusen internt fordrevne har søkt tilflukt i og rundt Maaret Musreen etter å ha flyktet fra kamphandlinger lenger sør i provinsen.

Ifølge SOHR og Step var det russiske kampfly som sto bak angrepet, men dette er ikke bekreftet fra annet hold.

Drevet på flukt

Idlib-provinsen var inntil nylig kontrollert av tyrkiskstøttede opprørere og jihadister, men syriske regjeringsstyrker støttet av russiske kampfly innledet i desember en offensiv for å ta kontroll over området.

Store deler av provinsen er siden gjenerobret, men kampene har drevet nærmere 1 million mennesker på flukt nordover i retning grensa til Tyrkia. Provinsen huset fra før over 3 millioner internt fordrevne fra andre deler av Syria.

Torsdagens angrep kom få timer før Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan og Russland president Vladimir Putin møtes i Moskva, i et forsøk på å få i stand en våpenhvile i Idlib.

Krigsforbrytelser

FN granskere la tidligere i uka fram en rapport som konkluderer med at Russland ved å gjennomføre vilkårlige flyangrep mot sivile mål har begått krigsforbrytelser i Syria.

Rapporten, som tar for seg andre halvår i fjor, anklager også de tyrkiskstøttede opprørerne for krigsforbrytelser nord i Syria.

FNs granskingskommisjon krever også svar på om det var tyrkiske fly som sto bak et angrep mot en bilkolonne der elleve sivile ble drept og 74 ble såret i oktober.

Granskingsrapporten legges fram for FNs menneskerettsråd i neste uke.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.