Syria

SOHR: 13 sivile drept i luft­angrep i Idlib: - De bombarderte halv­parten av markedet

Minst 13 sivile har mistet livet i et luftangrep mot et marked i den opprørskontrollerte byen Maaret al-Numan i Idlib nordvest i Syria, melder SOHR.

Hjelpearbeidere fra Hvite hjelmer driver redningsarbeid etter at et marked i byen Maaret al-Numan i Idlib-provinsen ble rammede av et luftangrep. Foto: Hvite hjelmer via AP / NTB scanpix
Hjelpearbeidere fra Hvite hjelmer driver redningsarbeid etter at et marked i byen Maaret al-Numan i Idlib-provinsen ble rammede av et luftangrep. Foto: Hvite hjelmer via AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En selger på markedet sier at angrepet var det mest skremmende han har opplevd på flere år.

– Vi løp inn i butikker og kastet oss på bakken. De bombarderte halvparten av markedet, sier 35 år gamle Maher Mohammed.

Eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) meldte mandag også at seks andre ble drept i luftangrep utført av enten russiske eller syriske fly i andre deler av Idlib, Syrias siste opprørsbastion.

Kraftige kamper

De siste dagene har det rast svært kraftige kamper sørøst i Idlib. Nesten 100 stridende er drept på tre dager, blant dem 54 regimesoldater og 47 opprørere, ifølge SOHR.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer