Snur om utskjelt bygg i Oslo - får stå

Postens gamle brevsenter ved Oslo S får likevel stå og skal bli grunnmur for to høyhus i hovedstaden.

Postens gamle brevsenter, det lave bygget i midten av bildet mellom Postgirobygget og Radisson Blu Plaza Hotel, bevares og blir grunnmuren til to høyhus. Foto: Torstein Bøe / NTB
Postens gamle brevsenter, det lave bygget i midten av bildet mellom Postgirobygget og Radisson Blu Plaza Hotel, bevares og blir grunnmuren til to høyhus. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

I 14 år har planen vært å rive den utskjelte kolossen i sentrum av Oslo, skriver Aftenposten.

– Vi har lenge innsett at det er svært lite bærekraftig å rive en så enorm konstruksjon, sier utviklingsdirektør Eskild Rolstad i KLP eiendom.

Etter at planen om en bussterminal over sporområdene på Oslo S ble skrinlagt, tok prosjektet en ny vending. Planen nå er å bevare bygget som ligger langs Schweigaards gate. Årsaken er at det ikke er bærekraftig å rive et så stort bygg.

– 70 prosent av CO2-utslippene i bygg stammer fra betongkonstruksjoner, sier Rolstad.

Dette bygget består av 36.000 kubikkmeter armert betong, og dermed spares 3.000 lastebillass med knust betong og deponering av dette, ifølge Aftenposten.

Prosjektet skal nå til Plan- og bygningsetaten, før deretter skal ut på en eventuell høringsrunde og videre til politisk behandling.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer