Snøkaoset fortsetter: - Ville holdt meg i ro

Snøbyger har skapt problemer på Vestlandet og i deler av Agder tirsdag. Et nytt lavtrykk fra vest skaper nye utfordringer på Sør- og Østlandet onsdag.

Det er ventet utfordrende kjøreforhold flere steder, særlig på Vestlandet, inn mot helgen når temperaturene stiger. Bildet er tatt av en bil E22 ved Ekeröd. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB
Det er ventet utfordrende kjøreforhold flere steder, særlig på Vestlandet, inn mot helgen når temperaturene stiger. Bildet er tatt av en bil E22 ved Ekeröd. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB Vis mer
Publisert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

– I løpet tirsdag og natt til onsdag vil et lavtrykk fra vest trekke innover langs sørlandskysten og Skagerrak, sier statsmeteorolog Tone Christin Thaule til NTB.

Dette kommer til å føre til mye nedbør på Sørlandet og i deler av Telemark og Vestfold onsdag, ifølge Thaule.

– Med slike varsler som vi har nå, ville nok jeg holdt meg i ro. Det kommer til å ta betydelig lenger tid enn du tror, advarer hun.

Mye snø på onsdag

I 12-tiden tirsdag ble farevarselet for snø i ytre strøk av Agder og Østlandet oppgradert. Det ventes svært mye snø onsdag. Varselet gjelder for snø og snøfokk.

Tirsdag er det Vestlandet som får det mest utfordrende været, og det kommer til å fortsette å falle snø hele dagen, ifølge Thaule.

Det er også sendt ut oransje farevarsel for Østlandet. Det blir sendt ut et nytt når lavtrykket treffer Vest-Agder og trekker nordvestover onsdag, varsler meteorologen.

Isvarsel for skip i nord

Thaule legger til at det har blitt sendt ut oransje farevarsel om ising på skip flere områder langs kysten i Nord.

– Dette er vind som blåser vann på skroget som stivner fort, og kan gjøre skipet ustabilt dersom det ikke bankes av, sier hun.

Meteorologen varsler at kulden fortsetter inn mot og over helgen.

Værskifte i helgen

– Når det nærmer seg helgen, skjer det en endring. Lavtrykket fra vest presser bort den kalde luften vi er inne i nå.

I løpet av lørdagen kan det komme plussgrader på Vestlandet. Men det kommer med en advarsel, ettersom kaldt til mildt betyr at snø blir til regn og is.

Derfor kan det bli utfordrende kjøreforhold i helgen. Slik som i nord, kommer det til å ta ta lenger tid før plussgradene når Østlandet.