Snøkaos rammet OL – verste på 13 år

Kunstsnø blandet seg med den naturlige sorten i OL-høyden i Kina. Et stort snøfall ga konsekvenser for søndagens konkurranseprogram.

Etter mange dager med klarvær har kom lørdag snøværet tilbake i Zhangjiakou. Foto: Heiko Junge / NTB
Etter mange dager med klarvær har kom lørdag snøværet tilbake i Zhangjiakou. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Snømengden er den største i fjellområdene utenfor Beijing på 13 år, melder Discovery. Værskiftet med nedbør, tåke og dårlig sikt tvang arrangøren til å utsette friskikvinnenes slopestylekvalifisering til mandag.

OL-funksjonærer ute i langrennsområdet for å blåse bort nysnø som har lagt seg oppå kunstsnøen foran søndagens herrestafett. Foto: Torstein Bøe / NTB
OL-funksjonærer ute i langrennsområdet for å blåse bort nysnø som har lagt seg oppå kunstsnøen foran søndagens herrestafett. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer

I storslalåm greide man å gjennomføre første omgang av herrerennet i Yanqing som oppsatt, men finalen ble utsatt med 75 minutter. Kvinnenes utfortrening ble avlyst.

Herrestafetten i Zhangjiakou startet som planlagt. I forkant var en armé med funkjsonærer ustyrt med løvblåsere ute i OL-løypene for å fjerne nysnø.

– Jeg vet ikke hvor effektivt det er, for det blåser igjen ganske kjapt. Det er sikkert hundre personer som er ute og blåser rent, sier Sveriges landslagssjef Anders Byström i den svenske langrennsleiren til Aftonbladet.

– Det er en spesiell kinesisk teknikk som kanskje fungerer, legger han til.

Det viste seg kjapt at føret var ganske trått da stafetten gikk i gang.

(©NTB)

SPØK:: Det ble full forvirring blant TV-seerne etter Johaugs mystiske melding i målområdet. Video: Discovery + / TV Norge Vis mer
Mer om