Snøfallet på Østlandet skaper trøbbel for kollektivtrafikken – maxitaxi for T-bane

Det har falt store mengder snø i Oslo, Viken og Innlandet torsdag. Både politiet og Vegvesenet ber folk beregne god tid og ta det med ro i trafikken.

Kjøreforholdene var krevende for bussene i Oslo torsdag morgen. Det har ført til flere kanselleringer, melder Ruter. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Kjøreforholdene var krevende for bussene i Oslo torsdag morgen. Det har ført til flere kanselleringer, melder Ruter. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer
Publisert

Det er varslet mer snø torsdag, og politiets oppfordring til bilister som har tenkt seg ut på veiene, er klar:

– Vi anbefaler alle bilister å tilpasse farten etter forholdene, samt at lastebiler har kjetting tilgjengelig, skriver Oslo politidistrikt på Twitter.

– Vi oppfordrer trafikantene til å tilpasse farten etter forholdene og beregne ekstra god tid. Alt av brøytemannskap er ute, melder Vegtrafikksentralen.

Alle fjelloverganger mellom Østlandet og Vestlandet, er stengt. Når de kan åpne, er ikke kjent.

– Det er kommet opptil 10 til 15 centimeter snø i vest, litt mindre i øst. Vi er ikke ferdige ennå – det vil fortsette å snø de neste seks timene. Nedbøren kommer som snø, fordi det er såpass kaldt. Temperaturen er under null i Oslo-området, sier statsmeteorolog Terje Walløe til NRK.

Maxitaxi for T-bane

Da NTB kontaktet Sporveien, som har ansvaret for trikken og T-banen i Oslo, i morgentimene torsdag, så situasjonen grei ut, og snøværet hadde ikke skapt problemer.

– Det ser ikke ut som vi har noen utfordringer så langt, for verken trikk eller T-bane. Alle avganger går som de skal, sa senior kommunikasjonsrådgiver Ina Helen Østby i Sporveien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer