Sør-Norge:

Snø, vind og glatte veier skaper veitrøbbel

Uværet i Sør-Norge har ført til utfordrende kjøreforhold flere steder. E16 over Filefjell den eneste åpne fjellovergangen mellom Øst- og Vestlandet.

En rekke fjelloverganger mellom øst og vest i Sør-Norge har vært stengt på grunn av uvær. Her ved Riksvei 15 ved Grotli. Foto: Statens Vegvesen / NTB
En rekke fjelloverganger mellom øst og vest i Sør-Norge har vært stengt på grunn av uvær. Her ved Riksvei 15 ved Grotli. Foto: Statens Vegvesen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er store problemer på grunn av de vanskelige kjøreforholdene, og det er vekselvis stengt og manuell dirigering på strekningen, melder Vegtrafikksentralen øst.

Uværet har ført til at de fleste vinteråpne fjellovergangene i Sør-Norge er stengt. E16 over Filefjell og riksvei 52 Hemsedalsfjellet er de eneste fjellovergangene mellom Øst- og Vestlandet som er åpne.

Kaos på glatte veier

Politiet har hatt det travelt flere steder i Sør-Norge torsdag formiddag på grunn av glatte veier og store mengder snøfall.

En bil i Stokke i Vestfold har hatt en rundvelt ned en bratt skråning og landet på jordet. Føreren fremstår som uskadd, ifølge politiet. Veiene i området skal ha vært glatte.

På Frivoll i Grimstad har det vært et trafikkuhell mellom to biler. En person er kjørt til legevakt og to sjekkes på sykehus, opplyser politiet i Agder. Glatte veier skal ha bidratt til kollisjonen.

– Det er trafikale problemer flere steder i området grunnet snøfall og vind. Flere vogntog står og venter i området, opplyser Innlandet politidistrikt.

Vogntogstans

Et vogntog står også på tvers nede i Vang, og det er manuell dirigering i området. E16 er altså stengt mellom Øye og Kvam på østsiden av Filefjell av flere vogntog som står fast, melder Statens vegvesen.

Nord i Vestland, gamle Sogn og Fjordane, snør det stedvis kraftig, opplyser Vegtrafikksentralen vest.

– Entreprenører har alt mannskap ute for å gjøre veiene farbar. Men de klarer ikke å brøyte foran brøytebilen. Dette medfører at det stedvis kan være krevende kjøreforhold. Avpass farten, og kjør forsiktig, opplyser de.

Flere fjelloverganger er stengt

E134 Haukelifjell holdes stengt på grunn av snøskred. Opprydningsarbeidet er ventet å ta flere dager, og det jobbes for at veien kan åpne lørdag klokken 10.

Fylkesvei 50 Hol-Aurland, fylkesvei 53 Tyin-Årdal, riksvei 13 Vikafjellet og riksvei 15 Strynefjellet er stengt. Det samme er riksvei 7 Hardangervidda. Ny vurdering kommer klokken 18.00.

(©NTB)

LYSGLIMT: Under uværet i Trøndelag søndag 16. januar, fanget Ivan Nørkov Bakmark og kompisen et uvanlig øyeblikk på kamera. Reporter: Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer